Manuela Lammerse-de Later

Aangenaam! Ik ben Manuela Lammerse-de Later, eigenaar van MGM Solutions & MGM Mediation. De letters staan voor mijn initialen en zijn een knipoog naar de MGM studio´s in de USA. Als kind al was ik gefascineerd door films. Op de aftiteling zag ik vaak Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) voorbij komen. Daar identificeerde ik mezelf mee. Ik fantaseerde toen al dat ik later een eigen bedrijf had met mijn initialen als blikvanger.

Om mijn droom te realiseren ging ik naar Arnhem om bedrijfseconomie te studeren. In 1997 studeerde ik af en stapte leergierig het bedrijfsleven in. In het begin was het zoeken naar de balans tussen passie en passend. In verschillende functies deed ik ervaring op met alle onderdelen van de bedrijfsvoering: HR, office, finance & control en ICT. In die tijd ontdekte ik iets belangrijks: ik ben een generalist, geen specialist. In het aansturen van mensen en in het aanbrengen van samenhang in de totale bedrijfsvoering zit mijn talent. Hiermee had ik mijn passie gevonden.

Na gewerkt te hebben bij KPMG en Randstad, kwam ik in 2003 terecht bij Fortrus “The Building Care Company” (destijds +/- 10 FTE). Hier heb ik mijn eerste ervaring opgedaan als allround officemanager. Bij Seres Accountants en Belastingadviseurs (+/- 45 FTE) heb ik mij vervolgens als kantoormanager ingezet. Binnen Tappan Communicatie leidde ik het HRM-beleid als bureausecretaris een nieuwe richting in. En de laatste jaren kon ik mijn vak als Manager Control & Bedrijfsvoering in volle glorie uitoefenen bij MVO Nederland (+/- 60 FTE). Al met al heb ik nu ruim 15 jaar werkervaring als allround manager en ken ik het klappen van de zweep als geen ander.

Als manager ben ik altijd in contact met mensen en kom ik regelmatig in aanraking met conflicten. Hierdoor is mijn interesse in het hanteren van conflicten gegroeid en is mijn passie voor het vak van mediator ontstaan. Intussen heb ik daarom de basisopleiding tot MfN-registermediator gevolgd, de vervolgopleiding tot arbeidsmediator voltooid en momenteel ben ik bezig met de Master Mediation opleiding aan de Netherlands Business Academy, want een hoog rendement in de bedrijfsvoering behaal je niet alleen met tools. Hoe mensen samenwerken is minstens zo belangrijk.

In 2013 ben ik als zelfstandige aan de slag gegaan. Met MGM Solutions help ik organisaties meer of opnieuw grip te krijgen op de bedrijfsvoering met als resultaat een meer solide organisatie. Ook ben ik inzetbaar als interimmanager op het gebied van financiën en bedrijfsvoering.

Onder de naam MGM Mediation help ik vooral partijen uit het bedrijfsleven om samen tot een duurzame oplossing voor hun conflict te komen. Uitgangspunt hierbij is de gerede kans op een verstevigde basis voor toekomstige samenwerking.

Mijn persoonlijke motto: ´Leef en geef´.